LT EN
seksistiškas išreiškiantis išankstines neigiamas nuostatas lyties atžvilgiu
Originalo forma sexist
Susiję žodžiai metroseksualas, metroseksualumas, metroseksualus, retroseksualas, seksapilumas, seksapilus, seksapylas, seksi, seksingas, seksistinis, seksistiškas, seksizmas, seksšopas, uniseksas

Vartosenos pavyzdžiai

Jau kokius 6 metus kasdien naudoju Google, ir kuo toliau, tuo labiau man ji (taip, google yra boba) patinka. Is pradžių tai tebuvo gera paieskos sistema, tačiau su laiku pamatėme ir kitą, geresnę, Google pusę (privalumai išrikiuoti eiliškumo tvarka): ištvirkusią, seksistišką, šiek tiek šovinistišką, laisvai prieinamą, novatorišką, ir „not-evil". intern. kom. 2008.

Taigi derėtų ne reikalauti, kad visos moterys atitiktų tavo įsivaizduojamą idealą (kas ir kvaila, ne tik seksistiška; kaip ir man būtų kvaila reikalauti, kad vyrai atitiktų mano įsivaizduojamą idealą), bet tiesiog susirasti moterį, kuriai patinka tradiciniai lytiniai vaidmenys - man atrodo, kad tai neturėtų būti sudėtinga. intern. kom. 2012.

Anderson - seksuali ar seksistiška ? [antraštė] alfa.lt inf. 2010.

Kadangi su vaikais esu mačiusi nemažai jo laidų, laidų ciklų, taip pat vaikystėje skaičiau Defoe „Robinzoną Kruzą", Burgerio „Baroną Miunhauzeną" ir Verne'o "20 000 mylių po vandeniu", tai filme atpažinau daugybę gustaviškų ir literatūriškų kodų, be kurių, iš tiesų, žiūrovui filmas gali pasirodyti neįdomus ir seksistiškas (kaip kad buvo apkaltintas). LM (intern.) 2015.